Tuinen

a632651f-5432-4602-aafb-069033cf5fc5Voor veel aspecten van het werk in uw tuin kunt u bij mij terecht. Het liefst werk ik op een informele manier met de klant samen om tot het beste resultaat te komen.

Ontwerp of tuinplan
Voor het echte werk kan beginnen, moet er eerst bedacht worden wat we gaan doen. Eigenlijk is voor al het werk wat ik doe van tevoren een plan nodig. Bij tuinonderhoud op een adres waar ik regelmatig kom, maak ik het liefst eerst een rondje door de tuin met de eigenaar om tot een plan voor de werkdag te komen.

Als er een kleine verandering in een bestaande tuin moet komen, bijvoorbeeld een nieuwe bloemenborder, dan kan ik vaak bij de klant thuis een plan maken voor de nieuwe vorm en beplanting van de betreffende border. Op basis van zo’n plan kan dan een offerte worden gemaakt om een gedeelte van de tuin te veranderen.

Renovaties van oude tuinen of het aanleggen van compleet nieuwe tuinen vragen vaak een tuinontwerp. Vaak vraag ik klanten foto’s te verzamelen van tuinen die ze mooi vinden, bijvoorbeeld via Pinterest. Op basis van een vrijblijvend eerste gesprek maak ik dan een offerte voor een tuinontwerp.

Tuinaanleg
Als duidelijk is wat er moet gebeuren, kan ik uw tuin komen aanleggen. Dit kan op basis van een offerte, zodat u weet wat de kosten zijn. Een andere mogelijkheid is om op regiebasis te werken. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als u zelf delen van de tuin wil aanleggen of wil meewerken.

Bij het aanleggen van de tuin huur ik regelmatig anderen in. Bijvoorbeeld een boomverzorger om grote bomen te snoeien of te verwijderen (ik laat ze het liefst staan), een stratenmaker voor grotere oppervlakten straatwerk, een grondwerker om het grovere grondverzet uit te voeren of een hovenier als er werkdagen zijn waarop we met zijn tweeën goed vooruit kunnen. Ik ben in ieder geval op alle werkdagen zelf aanwezig.

Tuinonderhoud
Ook heb ik tuinen in onderhoud. Veel mensen doen natuurlijk zoveel mogelijk onderhoud in hun tuin zelf, maar vinden het fijn als ik één of enkele keren per jaar kom. Bijvoorbeeld in het voorjaar, voor het knippen van de heggen in de zomer of juist om de tuin netjes te maken voor de kerst.

Voor onderhoud bellen klanten meestal één of enkele weken van tevoren om een afspraak in te plannen. Onderhoud voer ik alleen uit op regiebasis, dat betekent dat ik het gevraagde kom uitvoeren en als het klaar is tel ik alle uren en andere kosten op en stuur een rekening.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close